De beton schutting: een duurzame erfafscheiding

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een betonnen schutting en dit is niet voor niets. Zo kan een betonnen schutting niet alleen geheel naar wens vormgegeven worden, maar is de schutting bovendien erg duurzaam. Hoe het komt dat deze schutting zo lang mooi blijft, leest u in dit artikel.

De betonnen schutting: uitermate bestand tegen grondwater

In de grond zit altijd een bepaalde hoeveelheid grondwater en hier kunt u niets aan veranderen. Woont u in een vochtig gebied (met vochtige grond), dan zit er extra grondwater in het zand en dit kan zeker schadelijk zijn voor bepaalde materialen in uw tuin. Over uw schutting van beton hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken, want deze schutting is uitermate bestand tegen grondwater. Waar hout kan gaan rotten door grondwater, is dit bij een schutting van beton absoluut niet het geval. Zelfs als u in een vochtig gebied woont, hoeft u hier zich geen zorgen om te maken.

 

De betonnen schutting is onderhoudsvriendelijk

Tot slot is een schutting van beton eenvoudig te reinigen. Meestal is het voldoende om de schutting schoon te maken met een vegertje, maar bij ernstige aanslag is een hogedrukspuit ook voldoende. U heeft geen speciale middeltjes nodig, maar gebruikt gewoon een veger, water en eventueel een doek om de schutting schoon te maken.

 

Omdat een schutting van beton zo onderhoudsvriendelijk is, vinden veel mensen het geen probleem om de schutting regelmatig schoon te maken. Hierdoor gaat de schutting langer mee, simpelweg omdat de erfafscheiding goed onderhouden wordt.

Laat een reactie achter