Een betonschutting onderhouden: zo doet u dat

Een groot voordeel van een betonschutting, is het feit dat deze schutting nauwelijks onderhoud nodig heeft. Dat u een betonschutting nauwelijks hoeft te onderhouden, betekent natuurlijk niet dat u de schutting gewoon het gehele jaar kunt laten staan zonder er ook maar iets mee te doen. Wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van uw betonnen schutting, dan moet u deze tuinafscherming namelijk wel minimaal onderhouden. Hoe u dit doet, leest u in dit artikel. Heeft u een betonnen schutting, dan kunt u in dit artikel te weten komen hoe u de levensduur van deze schutting kunt verlengen met het juiste (minimale) onderhoud.

 

Het onderhoud van een betonschutting

Om een betonnen schutting vele jaren mee te laten gaan, kunt u de schutting het beste eens per jaar onderhouden. Dit doet u door de schutting goed schoon te maken met water en eventueel een speciaal reinigingsmiddel, zodat alle viezigheden van de betonschutting verwijderd worden. Heeft u dit gedaan, dan behandelt u de schutting met een betoncoating. Dit is een product dat gebruikt wordt om de bovenste laag beton van de schutting te beschermen, zodat de schutting en de kleur van de schutting niet aangetast kunnen worden door bijvoorbeeld regen en sneeuw.

 

Heeft u de schutting bewerkt met de betoncoating, dan bent u klaar met het jaarlijkse onderhoud van uw schutting. Dit betekent dat u weer een jaar kunt wachten met het reinigen van de schutting en het aanbrengen van een nieuwe laag coating om de levensduur van uw schutting te verlengen.

Laat een reactie achter